Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

Нетаняху се опитва да успокои критиките относно промените в закона за еврейските селища на Западния бряг

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и през днешния ден се опита да смекчи рецензиите по отношение на измененията в закона, позволяващи връщането на еврейски заселници в четири изоставени селища на окупирания Западен бряг, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията цитира думите на Нетаняху, че израелското държавно управление " няма желание " да се връща в четирите селища на Западния бряг, както планува анулираният от Кнесета тази седмица закон.

Нетаняху прави това изказване след острите рецензии от страна на Съединени американски щати и интернационалния отклик против крайнодясното държавно управление на Израел, най-твърдолинейното в историята на страната, във връзка гласуваното през вчерашния ден от Кнесета анулиране на закон от 2005 година, който планува премахването на четирите селища на Западния бряг.

Администрацията на американския президент Джо Байдън извика израелския дипломат във Вашингтон броени часове след гласуването, което е рядка демонстрация на неодобрение сред съдружници.

Междувременно Народното събрание на Йордания, значително алегорично, гласоподава по-рано за изпъждане посланика на Израел от страната поради острите думи на израелски министър.

Нетаняху сподели, че вчерашното гласоподаване в Кнесета е поставило завършек на един интервал, в който са били дискриминирани и унижавани евреи, като не им е било разрешавано да живеят в по този начин наречената Северна Самария, употребявайки библейското название на Западния бряг.

" В този смисъл държавното управление няма желание да построява нови селища в тези региони ", сподели Нетаняху.

Американският заместник-държавен секретар Уенди Шърман изрази пред израелския дипломат във Вашингтон Майкъл Херцог загрижеността на Съединени американски щати във връзка на гласуването в Кнесета. Броени дни по-рано Израел бе заречен да не утвърждава построяването на нови селища или да не подхваща едностранни дейности.

Критиците се притесняват, че гласуването може да разчисти пътя за възобновяване на четирите селища, изоставени преди повече от 20 години, когато израелските сили се изтеглиха от линията Газа, както и да върне още по-назад палестинските очаквания за своя страна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР